Ilmainen toimitus yli 100 € verkkokauppatilauksille!


  Kalusteet koottuna kotiin

  

Kampanjat

 • Artek valaisinkampanja

  Tuo luonnollinen valo kotiisi

  Valo on olennaisen tärkeää olemassaolollemme. Se vaikuttaa elintapoihimme ja tunteisiimme, ja rytmittää elämäämme lukemattomin sävyin päivin ja öin. Valaisinvalinnoilla ja valaisinten taitavalla sijoittelulla voi parantaa merkittävästi tilan käyttökokemusta.

  Haluamme auttaa luomaan ihanteellisen valaistuksen tarjoamalla Artek valaisimen ostajalle lahjaksi Light Tasting -setin. Light Tasting -lahjapakkaus sisältää kolme korkealaatuista, himmennettävää E27 kantaista polttimoa, joiden ominaisuudet sopivat erilaisiin valaistustilanteisiin:

  • lämmin tunnelmallinen valo
   • soveltuu esimerkiksi pienen keittiönpöydän valaisemiseen tai lukuvaloksi
  • lämmin voimakas valo 
   • suositellaan isojen ruokaryhmien valaisemiseen
  • viileäsävyinen, erittäin voimakas valo
   • suositellaan esim. eteisen tai työtilan valaistukseen (kotitoimisto, keittiön työtaso)

  Vinkkejä kodin valaisemiseen

  Katso kotisi tiloja tarkalla silmällä. Joillakin alueilla on tarpeeksi valoa, mutta miellyttävätkö tunnelma ja valon laatu sinua? Saisiko ylimääräisen tilan paremmin käyttöön tai pimeään käytävään mukavan lukunurkkauksen? Muista myös, että tietyissä tiloissa voidaan tehdä monia eri asioita. Päivän aikana keittiön työtaso voi toimia ensin aamiaispöytänä, sitten työpöytänä ja myöhemmin ruoanlaiton, läksyjen tai seurustelun keskipisteenä.AMA500_Pendant_Light_Atelier_Chair_Aalto_Table_91_2-3100370

  Ota huomioon tilan mittasuhteet, kun suunnittelet valaistusta. Jos tilassa on matala katto, kannattaa yhdistellä katto-, seinä- ja lattiavalaisimia pelkkien kattovalaisinten sijasta. Jos tilassa on korkea katto, tilan rakennetta voi vahvistaa ja ”ankkuroida” ripustettavilla valaisimilla.Valaistuksella voi jakaa ison tilan pienempiin kokonaisuuksiin. Erilaiset ja eritunnelmaiset vyöhykkeet rikastavat ja tuovat vaihtelua tilaan ja koko kotiin. Tilan keskelle sijoitettu valosaareke kiinnittää katseen ja tiivistää tilaa. Tilasta saa avaramman tuntuisen, kun valaisimet sijoitellaan eri puolille tilaa.Floor-Light-A808-white-Tea-Trolley-900_2-1849456

  Tilan koko kapasiteetin elävöittämiseksi valaisimet kannattaa sijoittaa ja ripustaa eri korkeuksille. Sijoittaessasi valaisimia ota huomioon esimerkiksi ikkunalautojen ja -karmien, ovien, kalusteiden ja muiden rakenteellisten elementtien korkeus, jottei lopullinen valaistus häiritse niiden ilmettä ja käyttöä. Ota huomioon myös näkymät huoneen päästä päähän ja huoneesta toiseenPendant_light_AMA500_On_2-5576660

  Valaisimia sijoittaessa kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Suuren tilan tai pinnan valaisemiseksi voi ripustaa useita valaisimia riviin tai rinnakkain. Valaisinryhmä taas voi tuoda tilaan veistoksellisuutta ja persoonallisuutta, sekä rakenteen että identiteetin.

  Joidenkin Artekin valaisimien varjostimen reunus on rei’itetty tai niissä on rei’itetty rengas. Tällaisia ovat esimerkiksi A330S ”Kultakello” ja A110 ”Käsikranaatti”. Nämä valaisimet on suunniteltu hajauttamaan valoa ja estämään häikäisy luoden kauniin valokehän eli ”sädekehän” valaisimen ympärille. Hienostunut valon ja varjon leikki onnistuu, kun valaisimessa käytetään kirkaslasista polttimoa. Matta- tai maitolasinen polttimo tuottaa miellyttävän pehmeän valon mutta ei riitä heijastamaan varjoja rei’itetyn reunuksen läpi.

  Useimmat valaisimet on suunniteltu johonkin tiettyyn tarkoitukseen: yleisvalaisimet antavat valoa tasaisesti koko tilaan, kun taas kohdevalaisimet valaiset tietyn esineen tai alueen, jota halutaan korostaa. Työvalaisimet ovat optimoitu lukemista tai työskentelyä varten.

  Valaisimia valittaessa on ulkoisen ilmeen lisäksi tärkeää ottaa huomioon niiden valaistusominaisuudet. Tapa, jolla valaisin antaa valoa tilaan ja pinnoille, vaikuttaa usein sisustukseen enemmän kuin valaisimen ulkonäkö. 

  Monet Artekin valaisimista on suunniteltu suoran, epäsuoran ja hajautetun valon vuorovaikutuksen synnyttämiseksi. Sivuvalo siivilöityy yleensä kauniisti rei’itetyn teräsrenkaan tai läpikuultavan materiaalin läpi häikäisyn välttämiseksi. Tasainen suora valo taas jakautuu tilaan toiminnallisten pintojen kautta, tai sen voi kohdistaa korostettaviin esineisiin. Monien Artek-valaisinten yläosan kautta säteilee paljon pehmeää, tilan tunnelmaa parantavaa valoa.

   

  Kokeile erilaisia valonlähteitä, jotta löydät valaistukseen tarkoitusta tai tehtävää palvelevan ihanteellisen intensiteetin ja lämpötilan. Markkinoilla on hämmentävän paljon erilaisia polttimoita, joten niitä valitessa kannattaa aina ottaa huomioon kodin olennaisimmat materiaalit. Jos kodissasi on enimmäkseen lämpimiä sävyjä ja luonnonmateriaaleja, kannattaa valita lämmintä ja pehmeää valoa antavat polttimot. Jos asunnossa on viileitä sävyjä ja materiaaleja, valitse kirkasta ja viileää valoa heijastavat polttimot. Suosittelemme useimpiin valaisimiin mattapintaisia LED-polttimoita. Ne antavat pehmeää valoa, joka ei häikäise.

  Artekin valaisimet tuovat kotiin kauniita muotoja, toiminallisuutta ja tunnelmaa - ruokailuun, lukemiseen ja työskentelyyn, korostaen yksityiskohtia tai antaen yleisvaloa.

  KATSO ARTEK RIIPPUVALAISIMET

  KATSO ARTEK SEINÄVALAISIMET

  Alvar Aalto pyrki tuomaan rakennuksiinsa mahdollisimman paljon päivänvaloa. Hän yhdisteli nerokkaasti suoraa ja epäsuoraa valoa ja täydensi luonnonvaloa keinovalolla. Aalto omaksui samanlaisen lähestymistavan suunnitellessaan valaisimia. Ne ovat veistoksellisia esineitä, olipa valo päällä tai pois, ja ne säteilevät lempeästi sekä suoraa että epäsuoraa valoa, mutta eivät altista silmiä häikäisylle. Aallon valaisimien valo on pehmeää ja hajautunutta kuin puiden lehtien läpi siivilöityvä auringonvalo.

  KAMPANJA VOIMASSA 31.1.2022 ASTI

   

   

   

   

   

    Takaisin

Sisustustalo J. Lehmusto Oy

Kasarmikatu 5, 13100 Hämeenlinna

 03 682 4611
 asiakaspalvelu@lehmusto.fi

Avoinna:

Ark. 10.00-18.00
La.   10.00-14.00

 

Sisustustalo J. Lehmusto Oy

Kasarmikatu 5
13100 Hämeenlinna

 03 682 4611
 asiakaspalvelu@lehmusto.fi

Palvelemme:

Arkisin klo 10–18.00 
Lauantaisin 10–14.00  


Tilaamalla uutiskirjeen saat tietoa tarjouksista, uusista tuotteista ja muusta ajankohtaisesta